O nama

Društvo Mlin i pekare d.o.o. svoje je poslovanje započelo davne 1947.godine. Od tada pa sve do današnjih dana, svojim proizvodima snadbijevamo naše kupce na području cijele Hrvatske. Mlinarstvo, pekarstvo i trgovina tri su glavna segmenta našeg poslovanja. U svom sastavu imamo nekoliko tehnoloških cjelina: silos kapaciteta 30.000 tona žita, mlin kapaciteta 120 tona meljave na dan, pekarstvo kapaciteta 100.000 jedinica pekarskih proizvoda dnevno, te maloprodaju sa preko 350 prodavaonica. Za mlinsku i pekarsku proizvodnju koristimo najkvalitetnije sorte pšenice, prvenstveno uzgojene na poljima Sisačko-Moslavačke županije i Slavonije.

Društvo kontinuirano ulaže u modernizaciju i automatizaciju proizvodnje kako bi svojim potrošačima i poslovnim partnerima osiguralo kvalitetne i cjenovno prihvatljive proizvode. Od 2014. godine posjedujemo certifikat i poslujemo uz primjenu međunarodno priznate norme IFS FOOD, što jamči kvalitetu i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda. Svi dijelovi proizvodnih procesa pod stalnim su laboratorijskim nadzorom kako vlastitog tako i vanjskih laboratorija. Sama kvaliteta proizvoda više je puta potvrđena na sajmovima i velesajmovima kroz dodjele priznanja i medalja za kakvoću. Higijenski uvjeti proizvodnih pogona i transportnih vozila, zdravstvena ispravnost sirovina i gotovih proizvoda – naša su stalna briga. Stručni tim naših tehnologa razvija i procjenjuje sastav proizvoda da se kvaliteta zadrži i poboljša. Uspješno poslovanje možemo u velikoj mjeri zahvaliti i našim poslovnim partnerima s kojima surađujemo na obostrano zadovoljstvo već dugi niz godina, te marljivim i pouzdanim djelatnicima.

Naš ukupan prihod je u stalnom porastu te jamči stabilnost tvrtke i sigurnost zaposlenika. Zato svi naši vjerni kupci i potrošači mogu računati na nas kao stabilnog i pouzdanog partnera i u budućnosti. Svojim prodajnim sloganom i ovom prigodom im poručujemo: „Uz Mlin i pekare Sisak dobivate više“. Društvo je tijekom 2023. godine prenijelo gospodarske cjeline mlinarstvo, pekarstvo i maloprodaju na novoosnovano Društvo NewMip d.o.o. sa ciljem reorganizacije poslovnih procesa u okviru grupe vlasnički povezanih poduzeća radi povećanja proizvodne efikasnosti i tehnološke modernizacije, aktivnog upravljanja portfeljem, pojednostavljenja organizacijske strukture, te restrukturiranje prodajne organizacije i maloprodaje radi standardizacije proizvodnih procesa unutar grupe..